Shkolla Verore Ndërkombëtare për Mësimdhënien në lidhje me Kornizën Ligjore për të Drejtën e Edukimit dhe Mundësive të Barabarta në Moskë (Rusi), 1-7 korrik 2018

Nga 1 deri më 7 korrik 2018, Projekti ELA zhvilloi Shkollën Verore Ndërkombëtare mbi Mësimdhënien për Kornizën Ligjore për Barazinë në Arsim dhe për mundësi të barabarta në arsim (WPD & S 6.2) në bashkëpunim me Shkollën e Lartë Ekonomike Universiteti Kombëtar i Kërkimit. Për prezantimet individuale, partnerët shfrytëzuan modulet EduLaw. Ekspertët dhe autoritetet e arsimit rus dhe të huaj mbajtë disa leksione. Për më tepër ata kryen kontroll të jashtëm të cilësisë dhe kontribuan në rregullimin e një numri modulesh (WPQC 5.1 dhe 5.2).
Shkolla Verore Ndërkombëtare u organizua pranë partnerit HSE (P13) në bashkëpunim me Universitetin Shtetëror të Drejtësisë Kutafin Moskë (P10), Universitetin City të Moskës (P9) dhe me pjesëmarrjen e Universitetit Shtetëror Mari (P11), Universiteti Shtetëror Francisk Skorina Gomel (P7), Universiteti Aleksandër Moisiu i Durrësit (P6), Universitetit Federal të Arktikut (Arktik) i cili mban emrin MV Lomonosov (P12), Universiteti Shtetëror i Francisk Skorina Gomel (P7), Universiteti Shtetëror Pedagogjik i Bjellorusisë Maksim Tank (P8), Universiteti Vrije Bruksel (Koordinator i Bursave P1) dhe Shoqata për Ligjin dhe Politikën e Arsimit (P4).